Nyheter från RF

Från 1 juni blir det lättnader för idrotten, meddelar regeringen och Folkhälsomyndigheten. Det gäller bland annat tävling, match och läger för barn, publiktak på upp till 500 personer utomhus och 150 utövare vid tävlingar i skog, på vatten och väg.

”Vi sprider inte smitta i skogen, på havet eller vägen.” Det skriver ordförandena i sex specialidrottsförbund tillsammans med Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson i ett öppet brev till Amanda Lind, Mikael Damberg och Lena Hallengren.

Med anledning av rådande situation och pågående coronapandemi har styrgruppen för SM-veckan i Halmstad enhälligt beslutat att ställa in SM-veckan sommar 2021.

Regeringen presenterade idag ett förslag med lättnader för antal deltagare i arrangemang och möjligheter till publik på 500 personer utomhus, som ska gälla från 17 maj om smittläget tillåter. Förslaget ska skickas på remiss.

Riksidrottsstyrelsen föreslår till Riksidrottsmötet den 28–30 maj ett stärkt stöd till specialidrottsförbunden, stärkt elitidrott och satsning på idrott för personer med funktionsnedsättning.

Folkhälsomyndigheten har beslutat om ändringar i de allmänna råden som möjliggör för barn och unga födda 2002 eller senare att delta i enstaka match eller tävling utomhus. Beslutet gäller från och med idag den 28 april.

Idag den 23 april gratulerar vi Arne Ljungqvist på hans 90-årsdag. Möt Sveriges världskände antidopingprofil i en intervju om hans 50 år långa gärning för en idrott utan fusk.

Riksidrottsstyrelsen föreslår att Svenska Padelförbundet, Svenska Islandshästförbundet och Friskis & Svettis blir nya medlemsförbund i Riksidrottsförbundet. Däremot föreslås avslag för e-sport, funktionell fitness, jiujitsu, bridge och schack.

Gällande restriktioner på grund av pandemin förlängs till 17 maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen, vilket innebär fortsatt max åtta personer vid offentliga tillställningar.

Idag har Centrum för idrottsforskning, CIF, släppt sin årliga rapport av statens stöd till idrottsrörelsen. Rapporten består av tre kapitel och en fördjupande analys “Idrottens riskzoner – om vägar till trygg och trovärdig idrott”.

Besked om SM-veckan i Halmstad kan genomföras eller inte flyttas fram till 4 maj. Redan nu har beslut fattats att antalet idrotter reduceras och att evenemanget blir utan publik vid ett eventuellt genomförande.

Säkerhetspolisen har pekat ut hackergruppen Fancy Bears på uppdrag av rysk underrättelsetjänst, GRU, som ansvarig för det olaga intrång i IT-systemet som RF utsattes för i maj 2018. Ett viktigt besked och positivt att ansvariga pekas ut.

Regeringen har beslutat om ytterligare stöd till idrottsrörelsen med 1 miljard kronor med anledning av pandemin.

Regeringen håller fast vid gällande begränsningar till den 3 maj, efter förslag från Folkhälsomyndigheten. För idrotten innebär det fortsatt stopp för tävlingar och matcher. Yrkesmässig idrott kan tävla och spela matcher – men utan publik.

Mittuniversitetet, GIH och Riksidrottsförbundet gör en gemensam satsning på idrottsforskning genom en ny forskarskola – som i förlängningen ska ge fortsatta svenska idrottsframgångar.

AKTUELLT

Åsmöte 2021
4 mars kl 18.00 digitalt
Anmäl dig genom att smsa din
mailadress till 0708-988178
Varmt välkommen att bli medlem i MRK.

Så här gör du!

Betala medlemsavgiften på
nedanstående medlemskonto.
Skriv namn, adress, tel.,
mejladress samt personnummer
(inkl. sista 4 siffror) för
registrering i MRKs
medlemsregister. Som medlem får
du bl.a. tidningen Häst & Ryttare
från Ridsportförbundet. Dina
uppgifter kommer att vidarebefordras
till Ridsportförbundet, som skickar
ut tidningen. De uppdaterar din
adress via SPAR, därför vill de ha
ditt personnummer. Vill du inte
ha tidningen så ange det! Skicka
ett e-postmeddelande till
tavlingssektionen@munkaljungbyridklubb.se
med kort info om att ni är
privatryttare/licensryttare.
Medlemskonto: Bankgiro     654-9562
Att bli medlem i MRK kostar:
Medlemsavgift 2021
Senior från 19 år medlemsavgift 500:- per år.
Junior tom 18 år medlemsavgift 350:- per år.
Tävlingslicens godkänns när medlemsavgiften är betald.
Medryttare betalar medlemsavgift, junior eller senior,
avgift enligt ovan. Stödmedlem 150:- per år.

Löshoppning för Mikael Nolin våren 2021
MRK erbjuder möjlighet till lösshoppning för unga hästar upp till 3 år för Mikael Nolin. Äldre och hästar med speciella behov kan erbjudas tid i mån av plats.
Under Våren 2021 med start vecka 10 sker träningen vid nedan datum.
9/3 & 23/3
6/4 & 20/4
Kostnad
-Icke medlemmar 150 kr kontant till Mikael Nolin + 100 kr till MRK. ridhus avgift (swish nummer finns i ridhuset, uppge Mikael Nolin i kommentarsfältet)
-Medlemmar 150 kr kontant till Mikael Nolin
Anmälan sker till Annicka Rosengren (070-6533689). Vänligen notera att anmälan är bindande!
Varmt Välkomna till MRK!

Se vår tävlingskalender för fler träningar och tävlingar.

VAD HÄNDER PÅ MRK?

Tävlingskalender