Nyheter från SF

Flera svenska kuskar är i helgen i Kronenberg, Nederländerna för internationell säsongsdebut. Extra spännande är det för Axel Olin som efter många år som fyrspannskusk debuterar i parklassen.

Ludwig Svennerstål slutade på en fin åttondeplats vid den fyrstjärniga fälttävlan i Aston le Walls, Storbritannien, som avslutades med hoppning och terräng på onsdagen.

Från den 1 juni väntar flera lättnader för idrotten som bland annat innebär att fler får möjlighet att tävla. Det glädjande beskedet gav regeringen och Folkhälsomyndigheten vid en presskonferens under onsdagen.

I vår framtidsstrategi Ridsport 2025 har vi enats om gemensamma mål mot en ridsport i världsklass, men hur vet vi om vi är på rätt väg och om det vi gör ger effekt?

Helgtider på kansliet

(2021-05-12 06:54)
Torsdag 13 maj, Kristi Himmelfärdsdag, och fredag 14 maj är kansliets växel stängd. Öppet som vanligt från måndag den 17 maj kl. 09.00. Trevlig helg!

Svenska Ridsportförbundet söker ordförande till kommittén för sportkörning.

Webbanmälan är öppen till unghäst-VM i hoppning, som avgörs den 23-26 september 2021 i Zangersheide, Lanaken, Belgien. Nu finns kriterier och förutsättningar publicerade.

Ändrade kvalregler 2021

(2021-05-11 07:18)
Den allmänna kvaltiden i några av ridsportens grenar utökas tillfälligt på grund av de restriktioner som finns under pandemin. Även kvalreglerna till årets utomhus-SM i ponnyhoppning och SM i dressyr har lättats.

Uppdaterad! Sverige har lag i de högsta internationella divisionerna i FEI Nations Cup i så väl hoppning, som dressyr och fälttävlan. På grund av coronapademin har flera av deltävlingarna flyttats fram eller ställts in.

Det hände spännande saker i tredje omgången av Folksam Elitallsvenska som reds på söndagen. Flera omkastningar i resultaten avgjorde vilka lag som fick biljett till semifinalen på Strömsholm.

De svenska ryttarna gjorde jämna, fina ritter på Marbachs fyrstjärniga terrängbana. De klarade alla hindren galant men tiden var snävt tilltagen och sekunderna rann iväg. Sara Algotsson Ostholt blev bästa svensk.

Det har blivit en hel rad svenska placeringar på internationella tävlingar under helgen, i fyra olika grenar. Henrik von Eckermann avslutade med femstjärnig GP-placering i Frankrike.

Det blev en GP-dubbel för Patrik Kittel vid de trestjärniga dressyrtävlingarna i Marakalnok, Ungern i helgen. Med hingsten Bonamour vann han såväl Grand Prix-klassen som Küren. Det har också blivit fina placeringar för Therese Nilshagen i Tyskland.

Förbundsstämman avslutad

(2021-05-08 08:26)
Lördag 8 maj hade Svenska Ridsportförbundet digital förbundsstämma. Ulf Brömster omvaldes som ordförande och här hittar du övriga valda förtroendevalda. En sammanfattning kommer, tillsvidare finns sändningen från stämman att ta del av.

Bo Österlund, mångårigt aktiv inom svensk ridsport i allmänhet och fälttävlan i synnerhet, har tilldelats Svenska Ridsportförbundets Förtjänstmedalj i guld.

AKTUELLT

Åsmöte 2021
4 mars kl 18.00 digitalt
Anmäl dig genom att smsa din
mailadress till 0708-988178
Varmt välkommen att bli medlem i MRK.

Så här gör du!

Betala medlemsavgiften på
nedanstående medlemskonto.
Skriv namn, adress, tel.,
mejladress samt personnummer
(inkl. sista 4 siffror) för
registrering i MRKs
medlemsregister. Som medlem får
du bl.a. tidningen Häst & Ryttare
från Ridsportförbundet. Dina
uppgifter kommer att vidarebefordras
till Ridsportförbundet, som skickar
ut tidningen. De uppdaterar din
adress via SPAR, därför vill de ha
ditt personnummer. Vill du inte
ha tidningen så ange det! Skicka
ett e-postmeddelande till
tavlingssektionen@munkaljungbyridklubb.se
med kort info om att ni är
privatryttare/licensryttare.
Medlemskonto: Bankgiro     654-9562
Att bli medlem i MRK kostar:
Medlemsavgift 2021
Senior från 19 år medlemsavgift 500:- per år.
Junior tom 18 år medlemsavgift 350:- per år.
Tävlingslicens godkänns när medlemsavgiften är betald.
Medryttare betalar medlemsavgift, junior eller senior,
avgift enligt ovan. Stödmedlem 150:- per år.

Löshoppning för Mikael Nolin våren 2021
MRK erbjuder möjlighet till lösshoppning för unga hästar upp till 3 år för Mikael Nolin. Äldre och hästar med speciella behov kan erbjudas tid i mån av plats.
Under Våren 2021 med start vecka 10 sker träningen vid nedan datum.
9/3 & 23/3
6/4 & 20/4
Kostnad
-Icke medlemmar 150 kr kontant till Mikael Nolin + 100 kr till MRK. ridhus avgift (swish nummer finns i ridhuset, uppge Mikael Nolin i kommentarsfältet)
-Medlemmar 150 kr kontant till Mikael Nolin
Anmälan sker till Annicka Rosengren (070-6533689). Vänligen notera att anmälan är bindande!
Varmt Välkomna till MRK!

Se vår tävlingskalender för fler träningar och tävlingar.

VAD HÄNDER PÅ MRK?

Tävlingskalender